Rádi Vám pomůžeme s nákupem a to na čísle: 608 062 520 každý den mezi 9:00 - 18:00

[Top 4] Léčivé bylinky proti bolestem pohybového aparátu

Protiz%C3%A1n%C4%9Btliv%C3%A9%20bylinky

Dlouhodobé užívání farmaceutických léků naše tělo zatěžuje a celkově neprospívá lidskému organismu, mnoho lidí se tak obrací na přírodní alternativu, která je ukryta v bylinkách. Blahodárné účinky léčivých rostlin jsou známé již od středověku, víte však které Vám pomohou v boji proti bolestem pohybového aparátu? Pojďme se společně podívat na výběr těch nejúčinnějších bylinek, které Vám zaručeně uleví při bolestech zad, svalů a kloubů.

Nejdůležitějším bodem v boji proti nemocím pohybového aparátu je prevence v podobě kvalitního spánku, pravidelného pohybu a celkově vedení zdravé životosprávy, pokud Vás ale i tak zastihnou akutní či chronické bolesti svalů či kloubů a nechcete do sebe ládovat předepsané léky na tlumení bolesti, je na čase se podívat po přírodní alternativě a to v podobě protizánětlivých bylinek, které Vám zaručeně pomohou. Některé z nich si dokonce můžete vypěstovat sami na zahrádce.

Máta Peprná (Mentha piperita)

Máta Peprná (Mentha Piperita)

Jedná se o jednu z nejvyužívanějších bylinek na světě, jak v potravinářském, tak v lékařském průmyslu. Květy máty obsahují až 50 % mentolu, který snižuje napětí hladkého svalstva. Toto přírodní anestetikum je tak skvělým pomocníkem v boji proti křečím.

Mentol působí na teplotní receptory a dodává tělu pocit chladu, skvěle tak ulevuje od bolesti zad či svalů. Tím zmírňuje projevy, jako jsou bolest, přehřátá místa a otoky. Přináší úlevu u zánětlivých onemocnění kloubů a měkkých tkání akutního nebo chronického charakteru. Máta má pozitivní vliv i na trávicí a dýchací ústrojí, které pročišťuje a léčí zánětlivé onemocnění.

Rozmarýn Lékařský (Rosmarinus officinalis)

Rozmarýn Lékařský (Rosmarinus Officinalis)

Bylinka známá především z kulinářského světa, její pravý poklad se však ukrývá ve světě lékařském. Rozmarýn působí jako přírodní antiseptikum, které snižuje bolesti způsobené nemocemi jako je revma či dna. Sportovci jej využívají na bolesti svalů a lidé v pokročilém věku zase na artritidu.

V neposlední řadě zlepšuje krevní oběh a posiluje nervovou soustavu, jeho přítomnost můžeme najít i v čistě přírodním gelu Herbal Balsam, který pomáhá při potížích v oblasti krční, hrudní a bederní páteře s pozitivními účinky na svaly a klouby. Ulevuje od bolesti u zánětlivých onemocnění kloubů a měkkých tkání akutního nebo chronického charakteru. Máme s ním skvělé zkušenosti.


Eukalyptus (Eucalyptus)

Blahovičník (Eucalyptus)

Česky též zvaný Blahovičník má velice uklidňující účinky a esenciální olej z eukalyptu chrání před bakteriemi a mikroby, rychle se vstřebává do pokožky. Eukalyptový olej je vhodný pro masáže těla, podporuje procesy hojení a pomáhá při léčbě kožních podráždění, hmyzích kousnutí a puchýřů.

Jako přírodní analgetikum zmírňuje bolesti celého těla. Účinně pomáhá při revmatismu, bolestech kloubů a svalů. Své o tom ví i kmen Aboridžinců, který listy eukalyptu sbírá z největšího listnatého stromu světa již po několik generací.


Kafrovník Lékařský (Cinnamomum camphora)

Kafrovník Lékařský (Cinnamomum Camphora)

Je především asijská rostlina, nejvíce rozšířená na Tchaj-wanu a v Japonsku, která se využívá k odstranění revmatických bolestí, artritidy a bolesti svalů. V neposlední řadě urychluje léčbu modřin, podlitin a mírní nervové vyčerpání. Je tak ideální pro léčbu nemocí pohybového aparátu. Používá se ve formě roztoku, oleje či gelu pro snadnější vtírání do kůže, působí protizánětlivě a zajišťuje krátkodobé rozšíření cév, čímž navozuje pocit tepla, avšak na povrchu kůže mírně chladí.

Kafr působí jako antiseptikum, působí protizánětlivě, stimuluje cirkulaci, posiluje elasticitu kůže a přináší příjemný chladivý pocit. Je to detoxikační a stimulující prostředek pro oběhový systém. Kafrový olej poskytuje úlevu při revmatických onemocněních, artritidě a dně, stejně tak pomáhá v léčbě chronické bolesti zad a svalů.